Linkovi

Memphis: Četvero mrtvih u nasumičnoj pucnjavi


Policija na mjestu ubistva u Memphisu.
Policija na mjestu ubistva u Memphisu.

Četvero ljudi je ubijeno, a troje je ranjeno pošto je 19-godišnjak u Memphisu, državi Tennessee, počeo nasumično da puca, saopštila je policija.

Šef policije Cerelyn CJ Davis rekao je da je uhapšen osumnjičeni Ezekiel Kelly (19).

Neki dijelovi masakra prenošeni su na Facebooku.

Policija je prije hapšenja upozorila stanovnike da ostanu u kućama jer je napolju naoružani napadač koji snima svoje napade za Facebook.

Fotografija osumnjičenog za napade Ezekiela Kellyja.
Fotografija osumnjičenog za napade Ezekiela Kellyja.

Policija nije objavila identitet ubijenih i ranjenih.

Također, rečeno je da je još rano da se utvrdi kako je osumnjični došao do oružja i šta mu je bio motiv.

U Memphisu se u posljednje vrijeme dogodilo nekoliko ubistava, uključujući ubistvo pastora usred bijela dana, ubistvo aktiviste tokom rasprave zbog novca, kao i ubistvo žene koja je oteta dok je džogirala ujutro i zatim ubijena.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG