Linkovi

Pucnjava u Džersi Sitiju, ubijen policajac i troje prolaznika


Policija na mestu zločina u Džersi Sitiju (Foto: AP)

Šest osoba, među kojima je jedan policajac i troje prolaznika, ubijeno je u žestokoj pucnjavi koja se odigrala na ulicama Džersi Sitija i trajala nekoliko sati, saopštile su lokalne vlasti.

Među žrtvama su i dvojica osumnjičenih napadača, rekao je šef policije Džersi Sitija Majkl Keli.

Pucnjava se odigrala na dvije lokacije, počela je na groblju, gde je ubijen policajac, a nastavila u jevrejskoj prodavnici, gde je pronađeno još pet tijela, dodao je Keli.

"Naši službenici bili su na udaru vatre satima", naglasio je šef policije, koji nije objasnio kako je došlo do obračuna, ali jeste rekao da je policajac koji je ubijen pokušao da zaustavi neke "loše momke".

Direktor za javnu bezbjednost Džersi Sitija Džejms Šia rekao je da vlasti ne vjeruju da je krvoproliće bilo teroristički čin, ali da se uzrok i dalje istražuje.

Dvojica policajaca su ranjena u pucnjavi, ali su kasnije puštena iz bolnice, navode vlasti.

Sporadična pucnjava odjekivala je najmanje sat vremena. Federalni agenti i specijalni SWAT timovi stigli su na mjesto događaja a policija blokirala glavni put gde se pucnjava dogodila. U tom dijelu grada se nalaze katoličke škole, druge prodavnice, jevrejski supermarket i frizer.

Portparol Bijele kuće Hogan Gidli izjavio je da je predsjednik Trump obaviješten o pucnjavi i da prati situaciju.

Glasna paljba čula se u regularnim intervalima, ali je utihnula oko 2 sata popodne, u gradu koji se nalazi sa druge strane rijeke Hadson, preko puta Menhetna.

Biro za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksploziv takođe je uputio svoje agente na mjesto pucnjave.

Endi Patel, radnik prodavnice alkohola na oko tri bloka od mjesta pucnjave izjavio je da se pucnjava čula oko sat vremena.

"Čuo sam pucnje, kao petarde, pucali su kao ludi prije oko sat vremena. Onda su prestali, na 20 ili 30 minuta. Policajci su sve sklonili sa ulica", ispričao je Patel za agenciju AP.

XS
SM
MD
LG