Linkovi

Pucnjava u crkvi u Texasu, vjernici ubili napadača


White Settlement, Texas
White Settlement, Texas

Napadač koji je otvorio vatru u jednoj crkvi u Texasu, ubio jednu osobu a drugu teško ranio, preminuo je pošto je dvoje vjernika, koji su i sami bili naoružani, uzvratilo vatru, saopštile su vlasti u Forth Worthu.

Kako je navedeno tri osobe, među kojima i osoba za koju se vjeruje da je napadač, prebačene su sa mjesta napada u bolnicu, u teškom stanju. Dvoje ljudi, uključujući napadača, podlegle su ranama na putu ka bolnici a treću osobu su reanimirali radnici službe hitne pomoći. Još dvije osobe su zadobile manje povrede dok su tražile zaklon unutar crkve.

Incident se odigrao u crkvi u predgrađu White Settlement, sjeverozapadno od Forth Wortha. Šef policije White Settlementa izjavio je da su dvojica vjernika, koja su bila naoružana, otvorila vatru na napadača.

"Prijetnja je zaustavljena zahvaljujući herojskim akcijama dvoje članova naše parohije", rekao je on.

Guverner Texasa Greg Abbott​ saopštio je: "Mjesta vjeroispovesti treba da su sveta mjesta i zahvalan sam članovima crkve koji su brzo reagovali da likvidiraju napadača i spriječe dalji gubitak života."

Napad je zabilježen i na video snimku pošto je crkvena služba pričesti strimovana na YouTubeu, objavio je New York Daily News.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG