Linkovi

Preminula još jedna djevojčica ranjena u školi u Beogradu


Učenici ispred škole "Vladislav Ribnikar" odaju poštu žrtvama masovnog ubistva.
Učenici ispred škole "Vladislav Ribnikar" odaju poštu žrtvama masovnog ubistva.

Djevojčica ranjena u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar", koja je bila teško povrijeđena i smještena u dječjoj bolnici u Tiršovoj, preminula je u ponedjeljak ujutru, javljaju RTS i N1.

Broj žrtava se time popeo na deset. Ubijeno je devetero učenika i čuvar škole. Još šestero ranjenih - pet učenika i nastavnica - su na bolničkom liječenju.

Kako saopštava Ministarstvo zdravlja, pacijentkinja koja je sa teškim povredama glave opasnim po život bila zbrinuta u Univerzitetskoj dječjoj klinici u Tiršovoj, preminula je jutros i pored hitne hirurške intervencije i svih preduzetih mjera intenzivnog liječenja, prenosi RTS.

Maloljetni K.K., učenik sedmog razreda, ušao je u školu 3. maja ujutru i pucao iz očevog pištolja. Kako je policija rekla, dječak je masakr planirao duže vrijeme i precizno ciljao svoje žrtve. Predao se policiji poslije masakra i odveden je na psihijatrijsko vještačenje.

Pošto još nije napunio 14 godina, K.K. ne može krivično da odgovara za masovno ubistvo.

Njegov otac V.K. je u 30-dnevnom pritvoru zbog optužbi da je nepropisno držao oružje u kući, što je negirao.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG