Linkovi

Troje mrtvih u pucnjavi u Ajovi


Policija blokira ulaz u park Makoketa posle pucnjave u kojoj je ubijeno troje ljudi, 22. jula 2022.
Policija blokira ulaz u park Makoketa posle pucnjave u kojoj je ubijeno troje ljudi, 22. jula 2022.

Tri osobe su ubijene u pucnjavi u parku pod zaštitom države u istočnoj Ajovi u petak ujutru. Osumnjičeni napadač je takođe mrtav, saopštila je policija.

Policija je odgovorila na pozive o pucnjavi na području za kampovanje u parku Makoketa u 6 sati i 30 minuta ujutru, objavio je Majk Krepfl, specijalni agent odeljenja za krivične istrage u Ajovi. Policija je pronašla troje ljudi na licu mesta, ali nije precizirano kako su preminuli niti je objavljen njihov identitet.

Krepfl je izjavio da su policajci koji su pretražili to područje kasnije pronašli telo muškarca iz Nebraske koji je preminuo od rane vatrenim oružjem koju je sam sebi naneo. Vlasti su ga identifikovale kao 23-godišnjeg Entonija Šervina.

Znak za kamp "Pećine Makoketa" u Ajovi, 22. jula 2022.
Znak za kamp "Pećine Makoketa" u Ajovi, 22. jula 2022.

Kamp je evakuisan posle pucnjave. Dečiji letnji kamp Šalom koji se nalazi na toj lokaciji, objavio je na Fejsbuku da su roditelji obavešteni o evakuaciji i da je otvoren punkt gde mogu da pokupe svoju decu. Kamp Šalom je takođe istakao da su svi u kampu pronađeni i bezbedni.

Policija je navela da park ostaje zatvoren ali da više ne postoji pretnja za javnost.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG