Linkovi

Njemački oktopod predvidio pobjednika Svjetskog fudbalskog prvenstva


Oktopod Paul je predvidio da će Njemačka pobijediti u utakmici za treće mjesto, a Španija za prvaka svijeta.

Dok se Španija i Holandija pripremaju za finale svjetskog fudbalskog prvenstva u nedjelju, mnogi se okreću Paulu, rođenom u Engleskoj, da predvidi pobjednika. Paul je postao slavan širom svijeta jer je do sada, iz svog akvarijuma, tačno predvidio pobjednike svih utakmica u kojima je igrala Njemačka. Jutros je oktopod star 2 godine koji predviđa budućnost predvidio pobjednike finala, kao i one za treće mjesto.

Oktopod Paul je jedan od najboljih prognozera rezultata na svjetskom prvenstvu. Iz svog akvarijuma u Oberhausenu u zapadnom dijelu Njemačke, on je do sada svaki put tačno odabrao pobjednike svih utakmica u kojima je igrala Njemačka.

Paul je postao međunarodni medijski fenomen, jer mu uposlenici akvarijuma svaki put pred utakmicu u njegov akvarijum spuštaju dvije plastične kutije u kojima su školjke. Na jednoj kutiji je njemačka, a na drugoj zastava protivničkog tima. Paul nakon toga bira pobjednika otvaranjem jedne od kutije iz koje pojede školjku. On je do sada predvidio pobjede Njemačke u utakmicama protiv Engleske i Argentine. Kao i poraz od Španije u polufinalu. On je čak predvidio i poraz Njemačke od Srbije u preliminarnom krugu utakmica. Paul međutim nije bez neprijatelja. Nakon što je Argentina izgubila od Njemačke, Argentinci su prijetili da će ga ubiti i staviti u paellu. Jedne argentinske novine su čak objavile i recept.

Danas je Paul ponovo prognozirao pobjednike: u sutrašnjoj utakmici za treće mjesto između Njemačke i Urugvaja je izabrao svoju zemlju-Njemačku. A u finalu je za pobjednika Svjetskog prvenstva prognozirao Španiju. Šefovi kuhinja u Španiji, kako se navodi, za sada sa jelovnika uklanjaju jela od hobotnice.

XS
SM
MD
LG