Linkovi

Državljani Alžira i Rusije protjerani iz BiH zbog povezanosti sa terorizmom


arhiva, ilustracija
arhiva, ilustracija

Služba za poslove sa strancima saopćila je da su iz Bosne i Hercegovine protjerali dvije osobe zbog povezanosti s terorizmom.

Pripadnici Službe za poslove sa strancima u saradnji s drugim nadležnim agencijama u prethodnom periodu su provodili operativne mjere i radnje na području BiH u cilju pronalaska sigurnosno interesantnih osoba - stranih državljana, za koje postoje raspoložive informacije o povezanosti s terorizmom i organizovanim kriminalom.

"Na području Sarajeva pronađeni su državljani Alžira, inicijala S.B. alijas A.B., i državljanin Rusije inicijala A.G. Te osobe su prije protjerivanja bile smještene pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, iz razloga što su predstavljali prijetnju sigurnosnom sistemu BiH zbog povezanosti sa terorizmom", navode iz Službe za poslove sa strancima.

Nakon svih provedenih aktivnosti pripadnici Službe su izvršili mjere protjerivanja iz BiH, saopćeno je iz Službe.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG