Linkovi

'Prosvjednike u Hrvatskoj najviše smeta korupcija i siromaštvo'


'Prosvjednike u Hrvatskoj najviše smeta korupcija i siromaštvo'
'Prosvjednike u Hrvatskoj najviše smeta korupcija i siromaštvo'

Izvještajna agencija Bloomberg piše da je čelnik najveće hrvatske oporbene stranke, SDP-a, odbio poziv premijerke Jadranke Kosor da zajednički razmotre mogućnost prijevremenih izbora.

Dnevnik Boston Globe objavio je agencijsku vijest Associated Pressa o jučerašnjim prosvjedima u Zagrebu koji su počeli odlaskom pred zgradu 'bankrotirane tvornice tekstila' Kamensko. Navodeći izvješća hrvatskih medija, Associated Press piše da su na čelu prosvjedničke kolone bile radnice ove tvornice koje su uzvikivale parole 'hoćemo raditi' i 'svi na ulice'. Prosvjednike - kojih je svaki dan sve više – najviše smeta korupcija i siromaštvo, za koje krive vladu i traže njezinu ostavku, piše u listu Boston Globe.

Izvještajna agencija Bloomberg, koja uglavnom prati poslovnu problematiku, piše da je čelnik najveće hrvatske oporbene stranke, SDP-a, odbio poziv premijerke Jadranke Kosor da zajednički razmotre mogućnost prijevremenih izbora. Navodeći državnu televiziju, agencija Bloomberg navodi da je Zoran Milanović izjavio da je 'prekasno za razgovore'. On smatra da bi premijerka Kosor trebala doći u Sabor gdje je – rekao je Milanović - mjesto za raspravu o mogućim prijevremenim izborima.

Blogger britanskog lista Economist – čija je čitalačka publika najbrojnija u Sjedinjenim Državama – piše da su prošli mjesec hrvatski mediji pisali o mogućnosti da su u Dubrovniku jednom davno postojale piramide. 'Zagreb od Egipta uzima nešto drugo – sve masovnije prosvjede protiv vlasti', piše u blog-napisu pod naslovom 'Zar i ti Zagrebe?' I tu se navodi da je SDP odlučio držati se podalje od prosvjeda, među ostalim i zbog toga što je na jednima zapaljena i zastave te stranke, a ne samo vladajućeg HDZ-a. Osim toga, parlamentarna oporba ima još jedan razlog za nesudjelovanje u uličnim prosvjedima – na njima se vide i parole protiv Europske unije, a bila je zapaljena i unijina zastava.

XS
SM
MD
LG