Linkovi

Prosječna cijena benzina u SAD pala za 19 centi na 4,86 dolara po galonu


Benzinska pumpa u Detroitu, 5. juli 2022.
Benzinska pumpa u Detroitu, 5. juli 2022.

Prosječna cijena benzina običnog kvaliteta pala je u Sjedinjenim Državama za 19 centi u posljednje dvije nedjelje na 4,86 dolara po galonu.

Industrijski analitičar Trilby Lundberg iz Lundberg Surveyja rekao je u nedjelju da nastavak pada dolazi zbog pada cijena sirove nafte.

"Pod pretpostavkom da cijene nafte odavde ne skoče, vozači bi mogli da vide da cijene padaju za još 10-20 centi kako sniženja cijena nafte nastavljaju da se kreću ka nivou ulice", rekao je Landberg u saopštenju.

Prosječna cijena na pumpama je pala za 24 centa tokom prošlog mjeseca, ali je za 1,66 dolara viša nego prije godinu dana.

U cijeloj zemlji, najviša prosječna cena benzina običnog kvaliteta bila je u oblasti zaliva San Francisca i iznosila je 6,14 dolara po galonu. Najniži prosjek bio je u gradu Baton Rougeu u Louisiani, 4,19 dolara po galonu.

Prema istraživanju, prosječna cijena dizela je pala za 13 centi od 24. juna na 5,76 dolara po galonu.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG