Linkovi

Projekt džamije na Nultoj točki bliže ostvarenju


Planovi da se izgradi džamija nekoliko uličnih blokova od te lokacije izazvali su kritike da je to izraz nepoštovanja prema žrtvama koje su ubijene u terorističkim napadima islamskih ekstremista

Planovi da se u blizini lokacije srušenog Svjetskog trgovinskog centra izgradi džamija približili su se svom ostvarenju, nakon što je gradsko tijelo koje odobrava status zaštićene spomeničke baštine odbilo zajamčiti taj status jednoj zgradi u neposrednoj blizini.

Odbor za očuvanje povijesnih znamenitosti New Yorka jednoglasno je odlučio da neće dodijeliti zaštićeni status zgradi koja je izgrađena pedesetih godina devetnaestog stoljeća, a koju vlasnici žele srušiti i na njenom mjestu izgraditi islamski centar i džamiju.

Lokacija Svjetskog trgovinskog centra u središtu New Yorka poznata je kao Nulta točka nakon terorističkih napada od 11. rujna 2001. godine.

Planovi da se izgradi džamija nekoliko uličnih blokova od te lokacije izazvali su kritike da je to izraz nepoštovanja prema žrtvama koje su ubijene u terorističkim napadima islamskih ekstremista.

Pristaše ovog projekta kažu da će on pomoći da se premoste podjele između Zapada i islamskog svijeta.

XS
SM
MD
LG