Linkovi

Privedena bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore


Arhiv - Vesna Medenica
Arhiv - Vesna Medenica

Bivša dugogodišnja predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica privedena je kasno sinoć na podgoričkom aerodromu, u okviru istrage o transkriptima razgovora njenog sina i nekadašnjeg tjelohranitelja, u kojima je ugovaran šverc droge iz Kolumbije i krijumčarenje cigareta, javili su mediji.

Medenica je, kako nezvanično javljaju Radio Televizija Crne Gore, TV Vijesti i portal Pobjeda, privedena zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Glas Amerike u prvom trenutku nije uspio da dobije zvaničnu potvrdu informacije o privođenju Medenice.

"Medenica je uhapšena nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije. Noć je provela u betonjerci podgoričkog Centra bezbjednosti (CB), a već danas očekuje se da bude privedena nadležnom tužiocu”, prenose Vijesti pozivajući se na nezvanične izvore iz policije.

Specijalno državno tužilaštvo dobilo je u februaru od Europola transkripte razgovora Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg tjelohranitelja njegove majke, u kojima je Medenica preko kriptovanog telefona ugovarao šverc droge iz Kolumbije, tvrdeći da je njegova majka navodno upoznata sa tim poslom i da će ih zaštititi od konkurencije.

Nakon što su od EUROPOL-a dobilo sadržaj razgovora Medenice i Lalovića, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet protiv sina dugogodišnje čelnice crnogorskog pravosuđa, pod sumnjom da je bio jedan od organizatora kriminalne grupe.

Vesna Medenica je obavljala funkciju predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore punih 17 godina, a krajem 2020. podnijela je ostavku.

XS
SM
MD
LG