Linkovi

Princeton: Nogometni prvaci na elitnom sveučilištu


Trener Bob Bradley: "Igrači moraju dokazati da su vrijedni toga da baš oni predstavljaju Sjedinjene Države."
Trener Bob Bradley: "Igrači moraju dokazati da su vrijedni toga da baš oni predstavljaju Sjedinjene Države."

Američki nacionalni nogometni tim je na pripremama za Svjetski nogometni kup u Južnoafričkoj Republici. Pripreme se održavaju na Princetonu u New Jerseyiju, na jugozapadnom dijelu New Yorka. Američki nacionalni nogometni tim koristi novi stadion sveučilišta za treninge. Glasnogovornik tima Michael Kammarman kaže da je odluka bila jednostavna s obzirom na dobru lokaciju i teren, te činjenicu da je glavni trener Bob Bradley studirao na Princetonu. Bradleyijeve veze na tom fakultetu su kako kaže Kammarman olakšale process odobravanja.

Pripreme su nažalost zatvorene za javnost. Ali mediji imaju pristup, a Kammarman tvrdi da je interes medija veći nego ikada:"Dolazili su novinari iz cijelog okruga. Imali smo novine, televiziju i radio. Bilo je međunarodnih medija, drugih jezika. Uzbuđenje oko Svjetskog kupa, bar što se tiče medija, veće je nego ikada dosad."

Treninzi se zahuktavaju, ali i eliminacije, jer od 30 igrača na kup u Južnoafriču Republiku u šestom mjesecu idu 23.

Jedan od novih igrača je Edson Buddle iz Los Angeles Galaxy tima. On je imao najviše pogodaka u prvoj ligi ove godine. On kaže da nije imao povreda I da nastoji ne preopteretiti se, kako bi uživao u treninzima.

Buddleov suigrač iz Los Angelesa, vezni igrač Landon Donovan je uvjeren da će ići na Svjetski kup po treći put. On kaže da i Buddle zaslužuje šansu: "Golovi su kao napadača veoma impresivni, ali i ono što radi osim zabijanja golova je jednako zadivljujuće."

Trener Bradley kaže da igrači moraju dokazati su vrijedni toga da baš oni predstavljaju Sjedinjene Države."Odlazak na kup se mora zaraditi. Da bi dospio do treninga moraš misliti na pravi način. Moraš dobro igrati. Uloga u timu se ne dobiva lako", rekao je trener.

Pripreme se završavaju u nedjelju kada će tim igrati kao predigru sa domaćim timovima koji se nisu uspjeli kvalificirati za Svjetski kup u Južnoafričkoj Republici.

Nacionalni tim kreće za Južnu Afriku 30 ovog mjeseca a prvu utakmicu igraju protiv Engleske 12. lipnja.

XS
SM
MD
LG