Linkovi

Princ Charles u samoizolaciji nakon pozitivnog testa na Covid


Britanski princ Charles govori na prijemu u Britanskom muzeju u Londonu, 9. februar 2022.
Britanski princ Charles govori na prijemu u Britanskom muzeju u Londonu, 9. februar 2022.

Bitanski princ Charles testiran je pozitivno na Covid 19 i nalazi se u samoizolaciji, saopšteno je u četvrtak iz njegovog kabineta.

U poruci, objavljenoj na prinčevom zvaničnom Twitter nalogu, navodi se da je Charles bio pozitivan u četvrtak ujutro i da je "duboko razočaran" što ne može da prisustvuje planiranom događaju u Winchesteru, u Engleskoj.


Charles, koji ima 73 godine, u srijedu veče se sastao sa desetinama ljudi tokom velikog prijema u Britanskom muzeju u Londonu. Bio je u pratnji supruge Camille i u bliskom kontaktu, između ostalih, i sa ministrom finansija Rishijem Sunakom​

Iz njegovog kabineta je potvrđeno da je britanski princ primio tri doze vakcine, mada nije poznato u kakvom je zdravstvenom stanju zbog infekcije koronavirusom. Charles se nedavno susreo i sa kraljicom Elizabethom, koja međutim nema simptome, prenosi agencija Reuters pozivajući se na neimenovani izvor iz kraljevske rezidencije.

Charles već jednom bio zaražen koronavirusom, u martu 2020. godine, tokom prvog talasa pandemije. Tada je imao blage simptome, a sa suprugom Camillom je bio u izolaciji u kraljevskoj rezidenciji u Škotskoj.

Na koronavirus su ove nedjelje bili pozitivni i španski kralj Felipe i danska kraljica Margrethe.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG