Linkovi

Pri predstavljanju novog iPhonea 4, prvi čovjek Applea imao tehničkih problema


iPhone 4 bit će pušten u prodaju u SAD-u 24. lipnja
iPhone 4 bit će pušten u prodaju u SAD-u 24. lipnja

Nova kamera s prednje strane iPhonea omogućuje video-pozive kada je spojen na Wi-Fi mrežu, a, uz snimanje HD videa, moguća i montaža filmova

Prvi čovjek tvrtke Apple, Steve Jobs, predstavio je novi iPhone koji bi trebao proširiti udio Applea na vrlo konkurentnom tržištu mobitela.

Novi iPhone 4 ima metalno kućište, jaču rezoluciju displaya, VGA kameru na prednjoj strani i HD kameru na poleđini, jaču bateriju, manje je zaobljen i za četvrtinu tanji od prethodnog modela.

Zanimljivo je to da je Steve Jobs na predstavljanju imao opetovanih poteškoća sa spajanjem uređaja preko Wi-Fi mreže na internet: kad je želio pokazati kako su jasne i lijepe slike na novom ekranu ovog uređaja, ekran je ostao crn. Isto se dogodilo i pri pokušaju prezentacije video telefonskog poziva. Nakon toga Steve Jobs zamolio je 500-injak prisutnih novinara da isključe svoje mobilne telefone i ostale komunikacijske naprave, misleći kako je mogući problem previše aktiviranih mreža. Nakon nekog vremena, prezentacije su ipak uspjele.

Nova kamera s prednje strane iPhonea omogućavat će video-pozive kada je spojen na Wi-Fi mrežu, a osim snimanja HD videa, bit će moguća i montaža filmova.

IPhone 4 dolazi na tržište u dva modela. Verzija sa 16 gigabajta koštat će 199 dolara, a verzija s 32 gigabajta 299 dolara. Uređaj će biti pušten u prodaju u Sjedinjenim Dražavama i četiri druge zemlje 24. lipnja, a u srpnju će biti dostupan u još 18 zemalja.

XS
SM
MD
LG