Linkovi

Prevrnuo se čamac sa migrantima na granici na Dunavu, šestoro nestalo


Arhiva - Mitranti oko vatre u kampu u Velikoj Kladuši Bosna i Hercegovina, u blizini granice sa Hrvatskom, 18. novembra 2018.
Arhiva - Mitranti oko vatre u kampu u Velikoj Kladuši Bosna i Hercegovina, u blizini granice sa Hrvatskom, 18. novembra 2018.

Šestoro migranata, među kojima je i dvoje dece, nestalo je kada se njihov čamac prevrnuo dok su prelazili Dunav kod Karavukova. Policija je saopštila da je po izlasku na mjesto događaja zatekla dva tijela utopljenika.

Regionalna TV N1 u Beogradu prenosi riječi očevidaca prema kojima je grupa od petnaestak migranata pokušala da u ponedeljak rano ujutro čamcem pređe rijeku i ilegalno se prebaci u Hrvatsku. Međutim, čamac se prevrno ubrzo pošto su počeli da odmiču od obale.

Policiji je prijavljen nestanak četiri odrasle osobe i dva djeteta. Prema riječima preživjelih, nestala je žena (28) sa dvogodišnjom kćerkom, dječak star 12 godina, još jedna žena stara 45 godina, devetnaestogodišnji muškarac i još jedna muška osoba čiji identitet nisu znali.

N1 prenosi nezvanične informacije da je tragedija kod Karavukova zadesila dvije porodice iz Sirije i Iraka, koje su prethodno bile smještene u Prihvatnom centu u Šidu.

Svi preživjeli prevezeni su u Policijsku stanicu u Odžacima.

Lokalna policija iz Sombora odmah je započela potragu za nestalima.

XS
SM
MD
LG