Linkovi

Predsjednička utrka 2012. mogla bi početi već prije kraja ove godine


Predsjednička utrka 2012. mogla bi početi već prije kraja ove godine
Predsjednička utrka 2012. mogla bi početi već prije kraja ove godine

U posljednjoj kampanji demokrat John Edwards objavio je svoju kandidaturu manje od dva mjeseca nakon kongresnih izbora

Često se kaže da kampanja za predsjedničke izbore počinje danom okončavanja kongresnih izbora. Upravo smo sada na toj točki i uskoro sve će oči biti usmjerene na izbore za američkog predsjednika 2012. godine. Predsjednik Obama dobar je u vođenju kampanji.

U kampanjama za kongresne izbore govorio je u prilog demokratskih kandidata, a za dvije godine vodit će vlastitu kampanju za još jedan predsjednički mandat.

Politički analitičar Larry Sabato kaže da slaba ekonomija umanjuje predsjednikove izglede za još jedan mandat, poglavito sada kada ima manje saveznika u Kongresu. "Trebao bi se moliti da se ekonomija oporavi i to brzo" - kaže on.

Reid Wilson koji radi za National Journal's Hotline, ne slaže se s time. "Uvijek je dobro kad se bilo koji predsjednik može suprotstaviti nečemu u kampanji".

Još jedna varijabla Republikanske stranke je konzervativni Pokret čajanke. : Bivša republikanska dopredsjednička kandidatkinja Sarah Palin miljenica je Pokreta čajanke. Evo što je nedavno izjavila o svojoj mogućoj kandidaturi za predsjednicu Sjedinjenih Država. "Ukoliko nitko drugi neće to učiniti, onda naravno da ću povjerovati da bih se trebala kandidirati".

John Fortier politički je analitičar iz organizacije American Enterprise Institute. "Mislim da je imala dobrih proteklih šest mjeseci, da je iskazala političku okretnost za koju su ljudi mislili da ne posjeduje".

No Reid Wilson ističe kako simpatije za njenu politiku nisu isto što i želja da ona vodi zemlju. " Sarah Palin nije izgradila ekipu za predsjedničku utrku. Mitt Romney ima takvu ekipu kao i Mike Pence".

Trenutni događaji oblikuju, a ponekad i naškode predsjedničkoj politici. Ekonomija. Rat. Terorizam. Nepoznato. Michael Franc radi u Zakladi Heritage. "Još ne znamo kakav će vještine birači tražiti, što će biti najvažnije za predsjedničkog kandidata".

Predsjednička utrka mogla bi početi prije kraja ove godine. U posljednjoj kampanji demokrat John Edwards objavio je svoju kandidaturu manje od dva mjeseca nakon kongresnih izbora.

XS
SM
MD
LG