Linkovi

Preminuo Robert Trump, mlađi brat američkog predsjednika


Robert i Donald Trump u New Yorku 9. novembra 2016. godine nakon održanih predsjedničkih izbora (Foto: AFP)
Robert i Donald Trump u New Yorku 9. novembra 2016. godine nakon održanih predsjedničkih izbora (Foto: AFP)

Robert Trump, mlađi brat predsjednika Sjedinjenih Država Donalda Trumpa, preminuo je u subotu u njujorškoj bolnici, objavio je američki predsjednik.

"Sa velikom žalošću obavještavam vas da je moj divni brat Robert preminuo. Nije bio samo moj brat – već i najbolji prijatelj. Mnogo će mi nedostajati, ali ćemo se ponovo sresti. Sjećanje na njega zauvijek će živjeti u mom srcu. Roberte, volim te. Počivaj u miru”, naveo je Donald Trumpu izjavi povodom bratove smrti.

Robert Trump preminuo je u 71. godini.

Predsjednik Donald Trump je svog brata posjetio u bolnici prošlog petka, pošto su zvaničnici Bijele kuće objavili da je zdravstveno stanje Roberta Trumpa ozbiljno narušeno.

Mlađi brat američkog predsjednika poslovnu karijeru započeo je na Wall street-u radeći u korporativnim finansijama, ali se kasnije pridružio porodičnom biznisu, upravljajući nekretninama kao najviši izvršni direktor u poslovnoj organizaciji porodice Trump.

Robert Trump rođen je 1948. i bio je najmađi od svoje petoro braće i sestara.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG