Linkovi

Preminuo nekadašnji novinar Glasa Amerike Dušan Mašić


Dušan Mašić, novinar
Dušan Mašić, novinar

Novinar Dušan Mašić preminuo je u ponedeljak ujutro u Beogradu, potvrđeno je za Nova.rs i dnevni list Danas. Dušan Mašić bio je novinar BBC-a. Počeo je da se bavi novinarstvom 1989. godine, u tadašnjem Omladinskom radiju B92.

Od novinara-saradnika, preko skupštinskog izvještača i ratnog reportera, polovinom devedesetih postao je jedan od prepoznatljivih glasova B92 i urednik informativnog programa Radija B92.

Dugi niz godina izvještavao je za Glas Amerike, a honorarno je pisao i za NIN. Bio je prvi direktor ANEM-a.

Od 2000. godine je konsultant za elektronske medije i jedan od najvećih poznavalaca radijskih prilika na Balkanu, prenio je FoNet.

"Nikada u Srbiji nije bilo lako raditi za strani medij. Najveći broj novinara koji danas rade u BBC News na srpskom ne pamti čime smo se urednica servisa Aleksandra Nikšić i ja nosili tokom devedesetih. Za njih su to priče iz davne prošlosti i možda je najbolje da tako i ostane. Kako im je rečeno tokom obuke: „Vi ste BBC novinari koji igrom slučaja govore srpski i to je to.“ Pravila koja važe za svakog BBC novinara važe i za njih. Urednički standardi ove najveće medijske kuće na svetu jesu jedino o čemu moraju stalno da vode računa, bez obzira da li se nalaze u Beogradu, Londonu, Kabulu ili bilo kom delu sveta“, izjavio je Mašić u jednom intervjuu, podsjeća Danas.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG