Linkovi

Preminula Trumpova starija sestra


Maryanne Trump Barry, starija sestra bivšeg predsjednika Donalda Trumpa
Maryanne Trump Barry, starija sestra bivšeg predsjednika Donalda Trumpa

Maryanne Trump Barry, starija sestra bivšeg predsjednika Donalda Trumpa i penzionisana federalna sutkinja, preminula je u 87. godini, potvrdio je sin bivšeg predsjednika.

"Jutros sam saznao da mi je tetka preminula", rekao je Donald Trump mlađi reporterima ispred sudnice na Manhattanu gdje je svjedočio u civilnoj parnici koja se vodi protiv njegovog oca zbog finansijskih malverzacija.

"Veoma sam blizak sa njenim unukom, stalno se družimo i ovo je težak dan za porodicu", izjavio je.

Maryanne Trump Barry preminula je u svojom domu na Manhattanu i pronađena u ponedjeljak rano ujutru, objavili su mediji.

Tadašnji predsjednik Ronald Reagan imenovao ju je za sutkinju federalnog suda u New Jerseyju 1983, a kasnije je postala sutkinja federalnog apelacionog suda, gdje ju je imenovao Bill Clinton. Penzionisala se 2019. godine, usred istrage o porezima njene porodice.

Dok je Trump bio predsjednik, Barry je uglavnom izbegavala publicitet, ali ga je privukla kada je njena bratanica Mary Trump objavila da je tajno snimila svoju tetku dok je promovisala knjigu u kojoj je kritikovala bivšeg predsjednika.

Na snimku, Barry se čuje kako oštro kritikuje svog brata, a u jednom trenutku je rekla da "nema principe" i da je "surov" čovjek.

Donald Trump nije još javno komentarisao smrt svoje sestre.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG