Linkovi

Preminula Ivana Trump, prva supruga Donalda Trumpa


Ivana Trump, prva supruga bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa. (Foto: AP/Jason DeCrow)
Ivana Trump, prva supruga bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa. (Foto: AP/Jason DeCrow)

Ivana Trump, prva supruga bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, preminula je u 73. godini, saopštila je njena porodica.

"Naša majka bila je nevjerovatna žena - sila u poslu, sportista svjetske klase, blistava ljepotica i brižna majka i prijatelj. Ivana Trump je bila borac. Pobjegla je od komunizma i prigrlila ovu zemlju. Učila je svoju djecu o hrabrosti i čvrstini, saosjećanju i odlučnosti", navodi se u objavi porodice za ABC News.

Ivana Trump je sa suprugom Donaldom, za koga se udala 1977. godine, imala troje djece Donalda mlađeg, Ivanku i Erica Trumpa.

Bivši supružnici razveli su se 1992. godine.

Ivana i Donald Trump, jula 1988, poziraju pored jahte ukotvljene na East Riveru u New Yorku.
Ivana i Donald Trump, jula 1988, poziraju pored jahte ukotvljene na East Riveru u New Yorku.

Informacije o preminuću bivše supruge Donald Trump objavio je na profilu društvene mreže "Istina".

"Sa velikom tugom obavještavam sve one koji su je voljeli, a kojih ima mnogo, da je Ivana Trump preminula u svom domu u New Yorku. Bila je divna, lijepa i nevjerovatna žena, koja je vodila sjajan i inspirativan život. Ponos i radost bili su joj troje djece, Donald mlađi, Ivanka i Eric. Bila je ponosna na njih, kao što smo svi mi bili ponosni na nju. Počivaj u miru Ivana!", objavio je Donald Trump.

Za sada nisu poznati uzroci njene smrti. Ivana Trump rođena je u nekadašnjoj Čehoslovačkoj.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG