Linkovi

Predsjednik Obama poziva demokrate i republikance da razilaženja stave na stranu


Predsjednik Obama poziva demokrate i republikance da razilaženja stave na stranu
Predsjednik Obama poziva demokrate i republikance da razilaženja stave na stranu

U svojoj tjednoj poruci predsjednik Obama je izjavio da će raditi s članovima obje stranke na rješavanju problema s kojima se Sjedinjene Države suočavaju

Američki predsjednik Barack Obama pozvao je demokrate i republikance da ostave po strani razilaženja, tjedan dana nakon napada na američku kongresnicu Gabrielle Giffords u Arizoni pri čemu je poginulo šest ljudi, a više ih je ranjeno. U svojoj tjednoj poruci predsjednik Obama je izjavio da će raditi s članovima obje stranke na rješavanju problema s kojima se Sjedinjene Države suočavaju.

Predsjednik Obama je dodao da zemlja mora brže otvarati nova radna mjesta, osigurati snažniju ekonomiju, poduprijeti državni proračun te smanjiti deficit. U tome obje stranke moraju surađivati, kazao je, zato što smo iznad svega Amerikanci, a potom demokrati i republikanci.

U republikanskoj poruci kongresnik Jeff Flake također je govorio o napadu na kongresnicu iz Arizone koji je nazvao „užasnim“, ali je dodao da članovi Kongresa ne mogu dopustiti da ih taj napad spriječi u ispunjavanju njihove dužnosti da slušaju i zastupaju volju birača.

Giffords skinuta s respiratora, izvijestili liječnici

Kongresnica Gabrielle Giffords se, prema jučerašnjem priopćenju liječnika, dovoljno dobro oporavlja da je skinuta s respiratora. To će liječnicima pružiti priliku da ocijene sposobnost govora kod gospođe Giffords nakon teške ozljede mozga od ranjavanja. Inače, jedan od ranjenih u napadu prošle subote jučer je uhićen nakon što je prijetio smrću lokalnom osnivaču pokreta čajanke. Policija kaže da je James Fuller – koji je bio nastrijeljen u koljeno i leđa – odvezen u bolnicu na evaluaciju mentalnog zdravlja.

XS
SM
MD
LG