Linkovi

Predsjednik Obama od demokratskih kongresnika traži podršku za 'sudbonosnu odluku' o zdravstvenoj skrbi


Priznavši da glasovanje u prilog zakonu možda nije za kongresnike politički oportuno,Obama ih je pozvao da misle na milijune svojih sugrađana koji pate pod trenutnim sustavom zdravstvene zaštite i da u njihovo ime danas usvoje taj zakon

U američkom Kongresu, predsjednik Obama se u subotu popodne ponovno obratio demokratskim zastupnicima tražeći podršku u – kako ju je nazvao – 'sudbonosnoj raspravi' o budućnosti zdravstvene skrbi u Sjedinjenim Državama. Rekavši da razumije kako kontroverzni zakon stavlja kongresnike pod jaki pritisak, on je priznao da glasovanje u prilog zakonu možda nije za njih politički dobro, ali ih je pozvao da misle na milijune svojih sugrađana koji pate pod trenutnim sustavom zdravstvenog osiguranja i skrbi i da u njihovo ime usvoje taj zakon.

Republikanci u Kongresu zadržavaju svoje potpuno protivljenje predloženoj zakonskoj mjeri, tvrdeći da bi novi zakon rezultirao višim porezima i prevelikim uplitanjem vlade u odluke o zdravstvenoj skrbi.

Senat je izglasao svoju verziju tog zakona prošle godine, a Zastupnički dom o njoj će glasovati danas.

Predsjednik Obama je odgodio planirani put u Indoneziju i Australiju – koji je trebao početi prošli četvrtak – kako bi bio u Washingtonu u vrijeme glasovanja.

XS
SM
MD
LG