Linkovi

Predsjednik Obama nenajavljeno posjetio Afganistan


Američki čelnik sastaje se s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaiem, razgovarat će s američkim vojnim časnicima te obići američke vojnike u toj zemlji

Američki predsjednik Barack Obama nenajavljeno je posjetio Afganistan. Zrakoplov s američkim predsjednikom danas se spustio u zračnu bazu Bagram, sjeverno od glavnog grada Kabula. Predsjednik Obama helikopterom je prebačen do predsjedničke palače na sastanak s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaiem i drugim visokim dužnosnicima afganistanske vlade. Predsjednik će se također sastati s američkim vojnim časnicima i vojnicima.

Savjetnik za nacionalnu sigurnost, Jim Jones, izjavio je novinarima da predsjednik Obama želi uvjeriti svog afganistanskog kolegu u potrebu „da se uhvati u koštac sa stvarima o kojima se nije vodilo računa gotovo od prvog dana“. General Jones nije pojasnio no američki dužnosnici zalažu se za snažniji napor afganistanske vlade na suzbijanju korupcije i krijumčarenja droga te uspostave vjerodostojnih vladinih usluga.

XS
SM
MD
LG