Linkovi

Predsjednik Obama frustriran situacijom oko naftne mrlje u Meksičkom zaljevu


Predsjednik Barack Obama izjavio je kako neće mirovati sve dok masivno istjecanje nafte u Meksičkom zaljevu ne bude zaustavljeno, a naftna mrlja očišćena

Predsjednik Barack Obama izjavio je kako neće mirovati sve dok masivno istjecanje nafte u Meksičkom zaljevu ne bude zaustavljeno, a naftna mrlja očišćena. Govoreći danas u Bijeloj kući američki je predsjednik rekao kako dijeli srdžbu i frustracije sa stanovništvom Zaljeva zbog štete nanesene obali i prijetnje ekonomiji koju ovo ispuštanje nafte predstavlja. Predsjednik Obama ovo je izjavio nakon susreta sa članovima svoje vlade i drugim dužnosnicima administracije na kojem se razgovaralo o ovoj ekološkoj katastrofi.

Američki predsjednik uputio je i oštre riječi dužnosnicima kompanija koje su za to odgovorne - British Petroleumu, Transoceanu i Halliburtonu. Početkom tjedna ti su se dužnosnici pojavili na saslušanju pred Senatom i uzajamno se okrivljavali za nesreću. Predsjednik Obama je nazvao danas njihovo pojavljivanje „smiješnim spektaklom“ koji mu se nije nimalo sviđao.

Prije toga je danas američka Obalna straža priopćila da British Petroleum spušta jednu komoru koja bi trebala zaustaviti masivno istjecanje nafte. U razgovoru s novinarima danas admiral Obalne straže Thad Allen izjavio je da komora-šešir, nazvana tako zbog njenog oblika, sad glavna operacija koju poduzima BP da bi se zaustavilo istjecanje sirove nafte. Dodao je da će se do kraja dana znati je li ovaj pokušaj bio uspješan.

XS
SM
MD
LG