Linkovi

Predators - novi film Adriena Brodya


Predators 2010
Predators 2010

Još jednom ljudska rasa se bori protiv strašnih vanzemaljskih čudovišta.

Holivudski trenutni val nostalgije za osamdesetim godinama prošlog stoljeća nastavlja se novom verzijom jednog science-fiction favorita iz tog desetljeća. Još jednom ljudska rasa se bori protiv strašnih vanzemaljskih čudovišta.

Američki plaćenik nalazi se na nišanu izraelske snajperistice; jedan osuđeni rasist nađe se oči u oči s vođom afričkih revolucionara: ruski veteran čečenskog rata prilično zabrinuto brani nasilnika iz južnoameričkog narko-kartela, dok, iz sjene, japanski jakuza gangster motri čitavu tu raznorodnu skupinu. Svi su oni stigli na isti način: u nesvjestici su padali iz visine, da bi se osvijestili taman na vrijeme da otvore padobrane i spuste se u gustu džunglu. Za kratko, međutim, postaje jasno da ih netko - ili nešto! - lovi.

Dok traje lov, ljudi konačno shvate da su njihovi progonitelji smrtonosna ratnička vanzemaljska stvorenja, koja će svaki ljubitelj filmova iz osamdesetih prepoznati kao - Predatore. Adrien Brody, koji glumi američkog plaćenika, kaže da je sve do danas ljubitelj originalnog filma iz 1987. u kojemu je glumio Arnold Schwarzenegger. Brazilka Alice Braga - koja glumi vještu snajperisticu - imala je tek četiri godine kad je harao originalni Predator, pa je tako za njega manje emotivno vezana.

Današnji science-fiction filmovi obično se jako oslanjaju na kompjuterski generirane efekte i likove, ali novi "Predatori" koriste trikove 'stare škole' - glumci s maskama i specijalnim kostimima glume vanzemaljce. Za producenta Roberta Rodrigueza - koji je priču filma razvio još prije petnaestak godina - zubati, tehnološki napredni Predatori predstavljaju klasična filmska čudovišta, te, stoga, pravi interpretatori pružaju bolju interakciju i s glavnim likovima i s publikom. Premda Rodriguez obično sam režira svoje materijale, ovaj put on je taj posao prepustio redatelju Nimrodu Antalu, rođenom u Americi, ali odraslom u Mađarskoj.

U glumačkoj postavi filma "Predators" još su Laurence Fishburne, Danny Trejo, Topher Grace i ruski šampion borilačkih vještina Oleg Taktarov. Film je snimljen na lokacijama na Hawajima, te u studiju Roberta Rodrigueza "Troublemaker", u Austinu.

XS
SM
MD
LG