Linkovi

Pravosnažna presuda: Ivi Sanaderu 6 godina zatvora


Ivo Sanader
Ivo Sanader

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, pravomoćno je nakon razmatranja Vrhovnog suda - osuđen na 6 godina zatvora, odnosno prihvaćena je žalba tužiteljstva na nepravomoćnu presudu - kojom je u slučaju Planinska, osuđen na 4 i pol godine zatvora.

Ovom odlukom se, kako prenose mediji, bivši hrvatski premijer upućuje u Remetinec, a zatim i na izdržavanje kazne zatvora. Sa svojim suoptuženicima, mora vratiti 15 milijuna kuna.

Prihvaćena je žalba tužiteljstva na nepravomoćnu presudu kojom je u slučaju Planinska Sanader osuđen na 4,5 godina zatvora.

USKOK (Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala) je ustvrdio da je Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, dok je ministar bio Petar Čobanković, kupilo zgradu u Planinskoj od Stjepana Fiolića koji je u to vrijeme bio saborski zastupnik HDZ-a.

Bivši premijer je sve optužbe u ovom slučaju odbacio rekavši da je USKOK ucjenjivao njegove suoptuženike.

Uz Sanadera je u travnju 2017. nepravomoćno osuđen i Mladen Mlinarević za kojega je utvrđeno da je za bivšeg premijera izradio procjenu vrijednosti nekretnine i uvećanjem procjenjene vrijednosti pribavio Sanaderu nepripadajuću imovinsku korist.

Mlinarević je osuđen na godinu dana uvjetno, a kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro. Na istu kaznu osuđen je i Stjepan Fiolić.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG