Linkovi

Najmanje 48 poginulih u požaru u šoping molu u Rusiji


Na ovoj fotografiju ruskog Ministarstva za vanredne situacije vidi se dim kako se diže iz višespratnog tržnog centra u sibirskom gradu Kemerovo, oko 3.000 kilometara istočno od Moskve, Rusija, 25. marta 2018.

Požar u šoping molu u gradu u Sibiru ubio je najmanje 48 ljudi, saopštile su ruske vlasti u ponedjeljak.

Najmanje 16 ljudi vodi se još uvijek kao nestalo, javila je ruska državna agencija TASS, citirajući ministra za vanredne stuacije Vladimira Pučkova.

Vatra u četvorospratnom molu "Zimska višnja" (Winter Chary) u Kemerovu ugašena je u ponedjeljak ujutro nakon što je gorjela tokom pethodne noći.

Dijelovi zgrade i dalje tinjaju, a konstrukcija je popustia na spratu na kome je bioskop, rekao je drugi zvaničnik hitnih službi.

"Pronađeno je još tijela tokom inspekcije žarišta i potvrđujemo da je broj poginulih 48", rekao je zamjenik ministra za vanredne situacije Vladlen Aksjonov, prenosi TASS.

Ta novinska agencija ranije je javila da je 11 tijela pronađeno u bioskopu u molu. Šopong centar otvoren je 2013. godine i takođe je imao zoo vrt za kućne ljubimce, dječji centar i kuglanu.

TASS javlja da je vatra započela na najvišem spratu zgrade, ali da uzrok nije za sada poznat. Započeta je i kriminalistička istraga.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG