Linkovi

Najmanje 27 poginulih u požaru na psihijatrijskoj klinici u Japanu


Vatrogasci ispred klinke u Osaki.
Vatrogasci ispred klinke u Osaki.

Najmanje 27 osoba je poginulo u požaru na psihijatrijskoj klinici u Osaki. Policija istražuje mogućnost da je požar podmetnut.

Vatra je buknula na četvrtom spratu zgrade u gusto naseljenoj četvrti. Policija je saopštila da je u zgradu prethodno ušao čovjek sa torbom iz koje je curila neka tečnost.

Požar je ugašen za pola sata. Jedna osoba je povrijeđena.​

Vatrogasna kola ispred izgorjele klinike.
Vatrogasna kola ispred izgorjele klinike.

Premijer Japana Fumio Kišida izjavio je saučešće porodicama žrtava i rekao da nadležni utvrđuju šta je izazvalo tragediju.

Stranica klinike koja je izgorjela trenutno nije dostupan, ali arhiva pokazuje da su se tamo liječili pacijenti sa depresivnim ili paničnim poremećajima, kao i oni koji imaju apneu ili anemiju.

U Japanu se prije dve godine dogodio sličan požar: u studiju za pravljenje crtanih filmova u Kjotu poginulo je više od 30 ljudi, a desetine su povrijeđene.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG