Linkovi

Povratak američkog automobila


Američki proizvođači, predvođeni Fordom, sada vode u kvaliteti nakon što su godinama bili inferiorni - Amerikanci danas vjeruju da su Fordovi modeli u prosjeku pouzdaniji, te vode u precepciji sigurnosti pred japanskim automobilima

Prije godinu dana američka auto industrija bila je na doslovno na koljenima. Danas imamo dramatičan preokret.

Ford je objavio zaradu od preko dvije milijarde dolara u prvom tromjesječju ove godine. Glavni razlog - uvjeravanje kupaca da su njegovi automobili bolji od japanske konkurencije. Direktor Forda Alan Mulally koristio se pri tom primjerom Toyote. “Svaki naš model treba biti bolju u smislu kvalitete, potrošnje godiva, sigurnosti, dizanja i sveukupe vrijednosti".

U tom naporu Ford se vratio u dizajniranje čvršćih i sigurnijih automobile koji su temeljito provjeravani u procesu sastavljanja na proizvodnoj liniji, kažu poznavatelji prilika. “Oni su rame uz rame s kvalitetom uvoznih automobila. Do prije nekoliko godina to su izbjegavali".

Amerikanci sada kažu da su Fordovi modeli u prosjeku pouzdaniji, te vode u precepciji sigurnosti pred japanskim automobilima. Karl Bauer stručnjak je tvrtke Edmunds.com. “Radi se o nevjerojatnom preokretu. Tko bi očekivao da će doći do ovakve promjene američkih proizvođača automobila?”

Američki proizvođači, predvođeni Fordom, sada vode u kvaliteti nakon što su godinama bili inferiorni i, da tako kažemo, ostavljeni u prašini.

XS
SM
MD
LG