Linkovi

Potraga za muškarcem iz Texasa koji je ubio petero komšija


Lokalna policija i FBI tragaju za osumnjičenim.
Lokalna policija i FBI tragaju za osumnjičenim.

Nadležni u Texasu tragaju za muškarcem koji je ubio petero komšija u gradu Clevelandu u petak uveče, ali bez uspjeha. Uprkos opsežnoj potrazi policije, nagradi od 50.000 dolara koju je raspisao guverner i agentima FBI-a koji su se priključili potrazi.

„Mogu vam reći da maltene nemamo nikakvih tragova”, rekao je novinarima James Smith, glavni specijalni agent FBI.

Vlasti su saopštile da je do nedjelje uveče više od 200 policajaca tragalo za 38-godišnjim Franciscom Oropezom, koji je naoružan.

Šerif okruga San Jacinto Greg Capers rekao je da su vlasti proširile područje pretrage izvan mjesta pucnjave, koja se dogodila nakon što su komšije osumnjičenog zatražile od njega da prestane da ispaljuje metke u svom dvorištu, jer su uspavljivali bebu.

Wilson Garcia, otac jednomjesečne bebe, opisao je kako su pokušavali da se sakriju i pobjegnu nakon što je Oropeza došetao do kuće i počeo da puca. Drugo njegovo dijete, devetogodišnji Daniel Enrique Laso, ubijen je.

Policija iznosi tijela ubijenih iz kuće u Clevelandu.
Policija iznosi tijela ubijenih iz kuće u Clevelandu.

Garcia je ispričao da su on i još dvoje ljudi otišli da lijepo zamole Oropezu da puca iz svog pištolja dalje od kuće, koja se nalazi u ulici u kojoj stanovnici kažu da nije neuobičajeno da se komšije "opuste" pucanjem iz vatrenog oružja.

Garcia je rekao da je otišao i pozvao policiju kada je Oropeza odbio da prestane da puca. Dvadesetak minuta kasnije vidio je Oropezu kako puni svoju automatsku pušku. Najprije je na vratima ubijena njegova supruga.

Policija je pronašla pušku AR-15 koju je Oropeza koristio u pucnjavi, kao i drugo oružje, a vjeruje se da je nešto i ponio sa sobom.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG