Linkovi

Naoružana žena "opsjednuta" masakrom od prije 20 godina pronađena mrtva


Policija ispred srednje škole u Columbineu u kojoj se 20. aprila 1999. dogodilo masovno ubistvo
Policija ispred srednje škole u Columbineu u kojoj se 20. aprila 1999. dogodilo masovno ubistvo

Sol Pais sa Floride, za koju se vjerovalo da je bila naoružana i "opsjednuta" masakrom u srednjoj školi u Columbineu, pronađena je mrtva u Coloradu, potvrdila je policija.

18-godišnja Pais je pronađena mrtva 64 kilometra dalje Columbinea. Lokalni šerif je saopštio da djeluje da je pucala u sebe.

Policija u Coloradu je saopštila da "Pais više nije prijetnja po lokalnu zajednicu".

Sol Pais je sa Floride otputovala u Colorado uoči 20. godišnjice masakra u srednjoj školi u Kolumbajnu.​

Škole u području Denvera u Coloradu, gde je i srednja škola Columbineu u kojoj se prije 20 godina dogodilo masovno ubistvo, zatvorene su ranije zbog potjere za Pais.

Sol Pais sa Floride, naoružana žena za kojom traga policija
Sol Pais sa Floride, naoružana žena za kojom traga policija

Pais je u ponedjeljak odletjela iz Miamija za Denver gdje je kupila pištolj i municiju.

"Smatramo je velikom prijetnjom po lokalnu zajednicu. Nije optužena ni za kakav zločin, ali je naš prioritet da je pronađemo", rekao je agent FBI-a Dean Phillips.

FBI je saopštio da Sol Pais mora da bude zadržana zbog evaluacije mentalnog zdravlja. Prema opisu šerifa okruga Jefferson​, na sebi ima maskirne pantalone, crnu majicu i crne čizme.

Policija u Denveru je dobila dojavu iz Miamija, pa potom upozorila škole u tom okrugu koje su zatvorene iz predostrožnosti.

"Znam da je ovo otvorena rana, pogotovo na godišnjicu masakra u Kolumbajnu", rekao je šerif okruga Jefferson​. "Ali, želimo da stanovnici ovog okruga znaju da nas ima dosta na terenu."

​U proteklih 20 godina, u masovnim ubistvima u školama u Columbineu, Newtownu, na Univerzitetu Vrigina i u Parklandu na Floridi ubijeno je 88 osoba.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG