Linkovi

Posvećen memorijal žrtvama terorističkih napada u Shanksvilleu


Posvećen memorijal žrtvama terorističkih napada u Shanksvilleu
Posvećen memorijal žrtvama terorističkih napada u Shanksvilleu

Spomenik od bijelog kamena je spomen na putnike i posadu leta broj 93 avio kompanije United koji su uspjeli omesti otmičare 11. rujna 2001.

Bivši američki predsjednici Bill Clinton i George Bush posjetili su mjesto Shanksville u saveznoj državi Pennsylvania, na ceremoniji posvećenja memorijala za poginule žrtve s leta broj 93 avio kompanije United, koji se tamo srušio tokom terorističkih napada 11.-og rujna 2001. Spomenik od bijelog kamena je spomen na putnike i posadu tog leta koji su uspjeli omesti otmičare tog aviona i srušiti avion. Ceremoniji je takodje prisustvovao američki potpredsjednik Joe Biden.

Američki predsjednik Barack Obama je obilježio desetu obljetnicu napada od 11. rujna odavanjem počasti spasilačkim službama, vojsci i tisućama osoba koje su izgubile svoje živote. Tijekom svoje subotnje tjedne poruke naciji, predsjednik Obama je govorio o herojskim djelima prije deset godina u Svjetskom trgovinskom centru u New Yorku, u Pentagonu pored Washingtona i na letu 93 avio kompanije United koji se srušio pored Shanksvillea u Pennsylavaniji. Predsjednik Obama je rekao da su posljednjih godina Sjedinjene Države uspjele eliminirati čelnike al-Qaide, uključujući i organizatora tih napada Osamu bin Ladena.

Ranije Barack Obama i njegova supruga Michelle posjetili su nacionalno groblje u Arlingtonu, gdje je pokopano stotine tisuća pripadnika američkih vojnih snaga, te su obišli dio groblja gdje se nalaze tijela vojnika poginulih tijekom proteklog desetljeća u ratovima u Iraku i Afganistanu. Takodjer jučer, bivši američki predsjednik George Bush, koji je bio na tom položaju tijekom napada, prisustvovao je polaganju vijenca u Pentagonu.

XS
SM
MD
LG