Linkovi

Poruka iz Kongresa direktoru British Petroleuma: "Isprika nije dovoljna"


Javno lice British Petroleuma, direktor Tony Hayward, trenutno možda i najomraženiji čovjek u Sjedinjenim Državama, svjedočio na Capitol Hillu

Javno lice British Petroleuma, direktor Tony Hayward, trenutno možda i najomraženiji čovjek u Sjedinjenim Državama, danas je svjedočio na Capitol Hillu gdje je izrazio svoje duboko žaljenje zbog izlijevanja nafte u Meksičkom zaljevu. No čelnik Odbora za energetiku trgovinu Predstavničkog doma Kongresa, demokrat Henry Waxman, kaže da isprika nije dovoljna.

“U Kongresu su svjedočili direktori velikih korporacija i oni su kazali da im je žao zbog onoga što su oni učinili. Međutim, to nije dovoljno. Mi očekujemo da mu je žao i siguran sam da se on tako i osjeća.”

Direktor British Petroleuma našao se pod baražom žestokih pitanja u kojima je bilo sugerirano da je BP pokušavao uštedjeti ignoriranjem mjera predostrožnosti. Prošlo je gotovo mjesec dana od kada je Hayward kazao da će posljedice po okoliš biti minimalne jer se izlijeva relativno mala količina nafte u veliki ocean. Sada, nakon sastanka glavnog direktora BP-a s američkim predsjednikom Barackom Obamom, BP je objavio da pristaje na izdvajanje 20 milijardi dolara u fond za naknadu štete.

XS
SM
MD
LG