Linkovi

Portparolka Bijele kuće pozitivna na Covid


Portparolka Bijele kuće Jen Psaki na konferenciji za novinare u Bijeloj kući. (Foto: AP/Patrick Semansky)
Portparolka Bijele kuće Jen Psaki na konferenciji za novinare u Bijeloj kući. (Foto: AP/Patrick Semansky)

Portparolka Bijele kuće Jen Psaki saopštila je u utorak da je pozitivna na Covid, a da je predsjednik Joe Biden bio negativan na PCR testu.

"Sa predsednikom sam juče imala dva sastanka na socijalnoj distanci, i on se ne smatra bliskim kontaktom, kako je to definisano smjernicama Cenatra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). Objavljujem vijest o svom pozitivnom testu zbog transparentnosti", navela je Psaki.

Psaki je navela da se testirala u okviru priprema za put predsjednika Bidena u Evropu i da, nakon pozitivnog testa, neće biti u njegovoj pratnji na sastancima u Belgiji i Poljskoj.

"Zahvaljujući vakcini, imam samo blage simptome. U skladu sa Covid protokolima Bijele kuće, radiću kod kuće i planiram da se vratim na posao na kraju petodnevnog perioda izolacije i negativnog testa", napisala je Psaki u objavi na svom Twitteru nalogu.

Iz Bijele kuće je saopšteno da se utvrđuje s kojim je Psaki bila u kontaktu. Psaki je posljednji put bila pozitivna na koronavirus 31. oktobra, prenosi agencija Reuters.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG