Linkovi

Portparolka Bijele kuće pozitivna na Covid


Portparolka Bijele kuće Jen Psaki na konferenciji za novinare u Bijeloj kući. (Foto: AP/Patrick Semansky)
Portparolka Bijele kuće Jen Psaki na konferenciji za novinare u Bijeloj kući. (Foto: AP/Patrick Semansky)

Portparolka Bijele kuće Jen Psaki saopštila je u utorak da je pozitivna na Covid, a da je predsjednik Joe Biden bio negativan na PCR testu.

"Sa predsednikom sam juče imala dva sastanka na socijalnoj distanci, i on se ne smatra bliskim kontaktom, kako je to definisano smjernicama Cenatra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). Objavljujem vijest o svom pozitivnom testu zbog transparentnosti", navela je Psaki.

Psaki je navela da se testirala u okviru priprema za put predsjednika Bidena u Evropu i da, nakon pozitivnog testa, neće biti u njegovoj pratnji na sastancima u Belgiji i Poljskoj.

"Zahvaljujući vakcini, imam samo blage simptome. U skladu sa Covid protokolima Bijele kuće, radiću kod kuće i planiram da se vratim na posao na kraju petodnevnog perioda izolacije i negativnog testa", napisala je Psaki u objavi na svom Twitteru nalogu.

Iz Bijele kuće je saopšteno da se utvrđuje s kojim je Psaki bila u kontaktu. Psaki je posljednji put bila pozitivna na koronavirus 31. oktobra, prenosi agencija Reuters.

XS
SM
MD
LG