Linkovi

Portparolka Bijele kuće pozitivna na Covid, sa Bidenom se sastala u utorak


Sekretarica za štampu Bijele kuće Jen Psaki na dnevnom brifingu za medije, u Bijeloj kući, 26. oktobar 2021.
Sekretarica za štampu Bijele kuće Jen Psaki na dnevnom brifingu za medije, u Bijeloj kući, 26. oktobar 2021.

Sekretarica za štampu Bijele kuće Jen Psaki bila je pozitivna na testu na Covid u nedjelju, navela je ona u saopštenju i dodala da je predsjednika Joea Bidena posljednji put vidjela u utorak.

Psaki (42), koja je izjavila da je vakcinisana i da ima blage simptome, rekla je da su ona i predsjednik sjedili napolju na udaljenosti većoj od 1,8 metara i nosili maske u utorak. Biden je u subotu bio negativan na testu na Covid, rekla je osoba upoznata s tim.

"Otkrivam današnji pozitivan test u cilju transparentnosti", rekla je Psaki.

Psaki, glavna portparolka Bijele kuće, najistaknutija je osoba u Bidenovoj administraciji za koju se zna da je oboljela od Covida otkako je on preuzeo dužnost u januaru.

Psaki je odlučila da se ne pridruži Bidenu na njegovom putovanju u Rim i Glasgow ove nedjelje jer je jedan član njenog domaćinstva bio pozitivan na virus, nakon čega je stavljena u karantin, rekla je.

Kazala je da je u karantinu od srijede i da je više puta je bila negativna prije nego što je bila pozitivna u nedjelju.

Psaki je u saopštenju navela da planirala da se vrati na posao na kraju 10-dnevnog karantina nakon što test bude negativan.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG