Linkovi

Portal i mobilna aplikacija N1 pod cyber napadom iz Kine


Logo regionalne televizije N1
Logo regionalne televizije N1

Internet stranica regionalne televizije N1 i njena aplikacija za mobilne telefone, u utorak prijepodne našli su se pod snažnim cyber napadom, zbog kog su nekoliko sati bili nedostupni čitaocima, izvještava srpska servis Glasa Amerike.

U vijesti objavljenoj nakon ponovognog podizanja portala, N1 navodi da je u pitanju bio "plaćeni DDoS napad iz Kine, koji je trajao od ranih jutarnjih časova".

"DDoS su napadi sa više hiljada računara kojima je cilj da dovedu do preopterećenja web servera, mreže ili nekog drugog dela infrastrukture i tako onemoguće pristup njihovim korisnicima", navodi N1.

Takvi napadi, objašnjvaju dalje, ne mogu da se dogode slučajno i dio su organizovane akcije.

"Ne možemo da se ne zapitamo da li je ovo nastavak kampanije koji se ovih dana vodi protiv N1", navodi se u tekstu svom sajtu te kuće.

Podsjetimo, više kanala United grupe, uključujući i N1, uklonjeno je iz ponude kabrlovskih operatera koji su u vlasništvu državnog Telekoma Srbija.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG