Linkovi

Pompeo u ime SAD čestitao Kosovu Dan nezavisnosti


Zgrada Hari Truman, sjedište State Departmenta, u Washingtonu, SAD. (AP Photo/J. Scott Applewhite, File)
Zgrada Hari Truman, sjedište State Departmenta, u Washingtonu, SAD. (AP Photo/J. Scott Applewhite, File)

Državni sekretar SAD Mike Pompeo čestitao je Kosovu, u ime građana Sjedinjenih Država, Dan nezavisnosti.

"Više od decenije, naše dvije zemlje uživaju snažno partnerstvo bazirano na zajedničkim vrijednostima. Kosovska suverenost i nezavisnost ostaju ključni za bezbjednost i stabilnost Zapadnog Balkana", kaže se u poruci.

"Sjedinjene Države podržavaju Kosovo na putu integracija u transatlatnske institucije i nastaviće da rade na unaprijeđenju vladavine prava, suzbijanju korupcije i ekonomskog prosperiteta za sve građane Kosova."

Nakon nedavno održanih izbora i formiranja vlade, Kosovo ima obnovljenu šansu da spozna svoj pun potencijal, kako za sopstvene građane, tako i za odnose sa susjednim zemljama, stoji u poruci.

"Ohrabreni smo nedavnim događajima koji nagovještavaju napredak ka olakšavanju investicija, turizma, trgovine i vezama čovjek-sa-čovjekom sa Srbijom, koji su osnova za dalji napredak u sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa u bliskoj budućnosti", poručio je Pompeo upućujući srdačne čestitke narodu Kosova i naglašavajući se raduje "energiji trenutka u predstojećim nedjeljama i mjesecima".

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG