Linkovi

Policijski inspektor uhapšen zbog odavanja službenih informacija dilerima


Tužilaštvo Kantona Sarajevo
Tužilaštvo Kantona Sarajevo

Ermin Zuko, bivši inspektor Federalne uprave policije (FUP), predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo jer se sumnjiči da je "primao dar" i "odavao službene tajne" dilerima.

Tridesetdevetogodišnji Zuko će 24 sata biti zadržan u prostorijama Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, gdje će ga ispitati postupajuća tužiteljica i odlučiti o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Osumnjičen je da je u svojstvu inspektora iz Odjela za droge FUP-a odavao tajne kriminalcima s područja Sarajeva nad kojima se provodila istraga za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

U sklopu jučerašnjih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi automobila i stana koji koristi osumnjičeni policijski službenik, nakon čega je priveden u službene prostorije FUP-a radi kriminalističke obrade.

U zakonskom roku je predat uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu na daljnju nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG