Linkovi

Policija uhapsila osumnjičenog za pucnjavu u Atlanti


Muškarac kojeg policija Atlante opisuje kao osumnjičenog za pucnjavu stoji u bolnici.
Muškarac kojeg policija Atlante opisuje kao osumnjičenog za pucnjavu stoji u bolnici.

Policija je u srijedu navečer uhapsila muškarca optuženog da je pucao u čekaonici medicinske ordinacije u Atlanti, ubivši jednu ženu i ranivši još četiri ranije tokom dana.

Osumnjičeni pobjegao nakon pucnjave. Policija je u saopćenju navela da je napadač, kojeg su identificirali kao 24-godišnji Deiona Pattersona, uhapšen n u okrugu Cobb, sjeverozapadno od Atlante.

Vlasti su saopštile da je Paterson pucao na 11. spratu zgrade Northside Medical.

Patterson je imao termin u medicinskoj ordinaciji i ubrzo nakon dolaska ubio je prvu žrtvu, rekli su službenici za provođenje zakona na konferenciji za novinare u srijedu navečer. Pucnjava je trajala otprilike dvije minute prije nego što je Patterson napustio zgradu i otišao do benzinske pumpe Shell i uzeo kamionet koji je bio ostavljen u pogonu i bez nadzora, saopštile su zvaničnici.

Policija je odbila da razgovara o bilo kakvim detaljima istrage ili mogućem motivu.

Pattersonova majka, Minyone Patterson, za koju je policija rekla da je pratila svog sina do medicinske ordinacije, rekla je za AP telefonom da njen sin, bivši pripadnik obalske straže, ima "neku mentalnu nestabilnost" zbog lijekova koje je primio od zdravstvene zaštite za veterane, i koje počeo da uzima u petak.

Rekla je da je njen sin želio da lijek Ativan kako bi se nosio sa anksioznošću i depresijom, ali da mu Veteranski zdravstveni sistem za neće dati jer su rekli da bi to bilo "previše ovisno". Ona je medicinska sestra i rekla je da im je rekla da bi uzimao odgovarajuću dozu samo "jer me je slušao u svakom pogledu".

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG