Linkovi

Policija u Oklahomi pronašla sedam tijela tokom potrage za nestalim tinejdžerkama


Oglas Saobraćajne policije u Oklahomi koji s lijeva na desno pokazuje Ivy Webster, Brittany Brewer i osuđivanog seksualnog prestupnika Jessea McFaddena, čiji nestanak je prijavljen 1. maja 2023. godine. (Foto: AP/Oklahoma Highway Patrol)
Oglas Saobraćajne policije u Oklahomi koji s lijeva na desno pokazuje Ivy Webster, Brittany Brewer i osuđivanog seksualnog prestupnika Jessea McFaddena, čiji nestanak je prijavljen 1. maja 2023. godine. (Foto: AP/Oklahoma Highway Patrol)

Tokom pretrage seoskog imanja u saveznoj državi Oklahoma vlasti su otkrile posmrtne ostatke sedam osoba. Lokalni šerif je naveo da vjeruje kako se među pronađenim tijelima nalaze i dvije tinejdžerke, te osuđivani seksualni prestupnik, za kojima je policija i tragala.

Šerif okruga Okmulgee Eddie Rice izjavio je da će državni medicinski istražitelj morati da potvrdi identitet žrtava, ali da vjeruje da su pronašli osobe koje su i tražili: Ivy Webster (14), Brittany Brewer (16) i osuđivanog seksualnog prestupnika Jessea McFaddena (39).

"Više ne tražimo", rekao je Rice. “Vjerujemo da smo jutros pronašli sve što smo tražili. Naša su srca uz porodice i prijatelje, školske kolege i sve ostale”.

Šerif je odbio da pruži dodatne detalje o tome kako su tinejdžerke umrle ili bilo koje dodatne informacije.

Janette Mayo (59) iz grada Westville u Oklahomi, navela je u utorak da su je iz šerifove kancelarije obavijestili da su među pronađenim tijelima njena kćerka Holly Gues (35), kao i unuci Rylee Elizabeth Allen (17), Michael James Mayoo (15) i Tiffany Dore Guess (13).

Tijela su pronađena u ponedjeljak 1. maja tokom potrage u blizini grada Henryetta, koji ima oko 6.000 stanovnika i udaljen je oko 145 kilometara istočno od Oklahoma Cityja, rekao je Gerald Davidson, portparol Državne kancelarije za istrage Oklahome.

Nestanak tinejdžerki prijavljen je ranije tog dana, a tijela su pronašli pripadnici Saobraćajne policije Oklahome.

U oglasu kojim je policija objavila da je potraga za nestalima u toku navedeno je da su tinejdžerke navodno viđene kako putuju sa McFaddenom, koji je bio upisan u registar seksualnih prestupnika Oklahome. Zatvorska evidencija Odjela za služenje kazni u Oklahomi pokazuje da je McFadden 2003. godine osuđen za silovanje prvog stepena i da je u oktobru 2020. godine pušten na slobodu.

Sudski podaci pokazuju da je McFadden trebalo da se pojavi na sudu u ponedjeljak radi početka suđenja pred porotom, pod optužbama za nagovaranje maloljetne osobe na seksualno ponašanje i posjedovanje dječje pornografije.

Do objave ovog teksta, McFaddenovi advokati nisu odgovorili na upit koji im je o tom slučaju dostavljen u ponedjeljak naveče.

Otac Brittany Brewer rekao je za televiziju KOTV iz Tulse da je njegova kćerka jedno od otkrivenih tijela.

"Brittany je bila otvorena osoba. Ona je zapravo odabrana da bude mis Henryette... za nacionalno takmičenje za izbor za mis u julu u Tulsi. A sada neće moći jer je mrtva. Nema je više", rekao je Nathan Brewer.

"To je najgora noćna mora roditelja, a ja je proživljavam", rekao je Brewer stotinama okupljenih tokom bdijenja u ponedjeljak naveče. Naveo je da je njegova kćerka željela biti učiteljica ili veterinarka.

"Jednostavno sam izgubljen", dodao je on.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG