Linkovi

Policija u Hong Kongu puca u demonstrante, jedan pogođen


Policija u Hong Kongu otvorila vatru na demonstrante
Policija u Hong Kongu otvorila vatru na demonstrante

Policija u Hong Kongu otvorila je vatru na demonstrante i pogodila najmanje jednog, javljaju lokalni mediji. Očevici kažu da je u gradu izbio haos nakon što je policija ponovo pokušala da i suzavcem razbije proteste, koji traju već pola godine.

Policija je ispaljivala prave metke na demonstrante, javile su lokalna Cable TV i ostali mediji u Hong Kongu. Cable TV je izvijestila kako je jedan demonstrant povrijeđen kada je policija pucala. Postoji video snimak na kome se vidi kako demonstrant leži na zemlji u lokvi krvi, očiju širom otvorenih, prenosi Rojters.

Policija je odbila zahtjev Rojtersa da komentariše.

U Hong Kongu, rano ujutru u ponedjeljak, nisu radile neke metro i linije voza, dok je policija za razbijanje demonstracija raspoređena na stanicama i pored tržnih centara. Demonstranti su inače blokirali puteve u finansijskoj četvrti koju kontroliše Kina. U nekim oblastima zabilježene su velike saobraćajne gužve.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG