Linkovi

Policija privela osumnjičenog nakon višesatne pucnjave u Philadelphiji


Policajci na licu mjesta, nakon pucnjave u Philadelphiji, 14. avgusta 2019.
Policajci na licu mjesta, nakon pucnjave u Philadelphiji, 14. avgusta 2019.

Policija u Philadelphiji uhapsila je osumnjičenog rano u četvrtak nakon nekoliko sati duge pucnjave u kojoj je šest policajaca ranjeno. Povrijeđenim policajcima životi nisu ugroženi.

Portparol policije rekao je da su policajci, nakon što su odveli osumnjičenog u pritvor, obezbjedili kuću u kvartu Nicetown, gdje se naoružaji muškarac zabarikadirao.

Situacija je započela u srijedu, kada je policajac otišao do te kuće da uruči nalog.

Dva policajca bila su zarobljena u kući sa pucačem više pod četiri sata prije nego što su bezbjedno evakuisani.

Vlasti su pokušale da komuniciraju sa pucačem, uključujući i nekoliko poziva telefonom, ali su rekle da je on odgovarao na pozive, no da nije ništa rekao.

Portparol policije rekao je da su svi povrijeđeni policajci dobili prostrijelne rane i da su pušteni iz lokalne bolnice do kraja dana u srijedu. Jedan policajac je zadržan na zbrinjavanju povreda nastalih kada se vozilo u kom je bio slupalo o barikadu u blizini lica mjesta.

Pucnjava je uzrokovala zatvaranje univerzitetskog kampusa Centra za medicinske nauke. Univerzitet je izdao upozorenje preko Twittera:

"Kampus Centra za medicinske nauke je zatvoren. Potražite sklonište. Zaključajte vrata. Budite tihi. Budite mirni. Policija je u akciji."

Bijela kuća saopštila je da je predsjednik Donald Trump "obaviješten o pucnjavi u Philadelphiji i da nastavlja da nadzire situaciju".

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG