Linkovi

Policija: Napadač iz Oklahome planirao da ubije hirurga koji ga je liječio


Policija i hitna pomoć ispred zdravstvenog sistema St. Francis u Oklahomi
Policija i hitna pomoć ispred zdravstvenog sistema St. Francis u Oklahomi

Čovjek naoružan puškom i pištoljem ubio je u srijedu četvero ljudi u medicinskom centru u Tulsi, Oklahomi, a onda i sebi oduzeo život. Policija je saopštila u četvrtak da je napadač upao u centar da bi ubio hirurga kojeg je krivio za bol poslije operacije leđa.

Napadač, identifikovan kao Michael Louis, ušao je u zgradu u kompleksu zdravstvenog sistema St. Francis naoružan poluautomatskom puškom, otvorio vatru i ubio hirurga i još tri osobe, naveo je na konferenciji za novinare šef policije Tulse Wendell Franklin

Dodao je da je ubijen ljekar, koji je obavio operaciju, zatim njegova kolegica, recepcionarka i pacijent.

"Također imamo pismo koje je ostavio osumnjičeni, u kojem je jasno stavio do znanja da je došao sa namjerom da ubije doktora Phillipsa i sve koji bi mu se ispriječili. Krivio je doktora Phillipsa za stalnu bol poslije operacije", rekao je Franklin i naglasio da je napadač prethodno zbog toga često zvao kliniku.

U napadu je povrijeđeno nekoliko osoba. Napadač je istog dana kupio pušku u lokalnoj prodavnici, a pištolj tri dana ranije. Ubistva su se desila više od nedjelju dana poslije masakra u osnovnoj školi u Texasu i supermarketu u Buffalu.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG