Linkovi

Policija istražuje prijavu o incidentu u Potočarima


Munira Subašić
Munira Subašić

Policija istražuje prijavu bacanja kamena koji je pogodio automobil kod kojeg se u tom trenutku nalazila Munira Subašić, predsjednica Udruženja majke enklava Srebrenica i Žepa.

Subašić kaže da je muškarac bacio kamen koji je oštetio automobil marke Škoda. Prijavljeno je da se incident dogodio jučer oko 16.45 sati u blizini Memorijalnog centra Potočari.

„Po prijavi su odmah postupili policijski službenici policijske stranice Srebrenica koji su izvršili uviđaj. O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina”, saopćeno je danas iz policije.

Navode da se prijavljeni incident istražuje kao krivično djelo oštećenja tuđe stvari.

Subašić je medijima kazala da je boravila u Srebrenici zbog obilježavanja godišnjice genocida. Navela je da se incident dogodio kada se približila automobilu kako bi otputovala za Sarajevo. Ispričala je da je muškarac vozeći svoj automobil kroz prozor bacio kamen.

Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice, putem saopćenja je pozvao istražne institucije da ispitaju cijeli slučaj i kazne počinioca ukoliko za to ima elemenata.

„Vjerujem u nadležne institucije da će na adekvatan način odreagovati u danima kada nam je posebno potrebna prisebnost, mir i međusobna podrška i tolerancija”, kazao je Grujičić.

Pozvao je medije „da doprinesu smirivanju tenzija u našoj opštini, jer iskrivljene informacije, dezinformacije i plasiranje negativne medijske kampanje takođe ne doprinose nesmetanom obilježavanju stradanja svih naroda Srebrenice”.

Tenzije u Srebrenici podignute su najavom promocije knjige „Srebrenica: Laž i podvala srpskom narodu” autorice Ljiljane Bulatović.

Predstavljanje knjige u sklopu Petrovdanski dani je planirano za dva dana, 7. jula.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG