Linkovi

The Back-Up Plan - nova komedija Jennifer Lopez


The Back-Up Plan - nova komedija Jennifer Lopez
The Back-Up Plan - nova komedija Jennifer Lopez

Pjevačica i glumica Jennifer Lopez zadnji par godina nije snimila nijedan film, posvetivši se, umjesto toga, svojim blizancima. Sada se vraća na velike ekrane ljubavnom komedijom o trudnici koja očekuje blizance.

Pjevačica i glumica Jennifer Lopez zadnji par godina nije snimila nijedan film, posvetivši se, umjesto toga, svojim blizancima. Sada se vraća na velike ekrane ljubavnom komedijom o trudnici koja očekuje blizance. Film o ljubavi i roditeljstvu - ne nužno tim redom! -, naslovljen "The Back-Up Plan".

Njujorčanka Zoe uspješno vodi svoj vlastiti biznis, ima krug dobrih prijatelja i voljenu širu obitelj, no, ljubavni život joj baš nije bio sretan. Sve je svjesnija otkucavanja biološkog sata i mogućnosti da se 'onaj pravi muškarac' možda ni neće pojaviti u njenom životu. Stoga se okreće svom planu B - postati majka uz pomoć moderne znanosti. Naravno, točno onog dana kad se podvrgne umjetnoj oplodnji, ona susretne 'onog pravog'.

Njegovo ime je Stan i on je, jednako kao i ona, uspješan poduzetnik: farmer koji svoj specijalni sir prodaje na zelenim tržnicama oko New Yorka. Otprilike u isto vrijeme kad otkrije da je zatrudnjela - i to s blizancima! - Zoe shvati i da se zaljubila u Stana. No, hoće li njega uplašiti predstojeće roditeljstvo ako mu ona za to kaže? Koliko dugo, uostalom, može to održati tajnom? Jennifer Lopez je i sama prije par godina rodila blizance i iz vlastitih je iskustava crpila inspiraciju za ulogu Zoe: "Za mene je u ovom filmu jako mnogo stvari bilo kao da umjetnost imitira moj vlastiti život. I uspomene na trudnoću su mi još bile svježe tako da smo mnogo toga iskoristili i za film".

Takav stvarni uvid u smiješniju stranu trudnoće uključuje i iznenadne i neutažive napade gladi od kojih jedan, u filmu, spopadne Zoe kad kod Stana, u kuhinji, ugleda lonac u kojemu se krčka gulaš. Kad ne vidi gdje bi se mogla nalaziti žlica, ona zagrabi gulaš ravno iz lonca pomoću komada kruha.

Trudnički humor potječe iz stvarnog života, ali ljubavna priča filma je čisti Hollywood. Recimo, Stan na farmi radi oko svojih koza gol do pasa, tako da mu se vide svi dobro uvježbani mišići. U ulozi Stana pojavljuje se Alex O'Loughlin, još jedan iz rastućeg niza nevjerojatno zgodnih australskih glumaca kojima američki veliki ekrani donose ogroman uspjeh.

Film "The Back-Up Plan" je prvi dugometražni igrani film za redatelja Alana Poula, inače nagradama ovjenčanog televizijskog producenta i redatelja serija među kojima su "Šest stopa pod zemljom", "Rim", i "Velika ljubav". U ostalim ulogama se pojavljuju Anthony Anderson - kao mladi otac koji uplašenog Stana potiče da ostane s trudnom Zoe -, Rober Klein kao Zoein liječnik, te Linda Lavin kao njezina baka. Glazbu za film je skladao Stephen Trask.

XS
SM
MD
LG