Linkovi

Pjevač Glen Campbell se oprašta od svoje blještave karijere svojim posljednjim albumom Ghost On The Canvas


Pjevač Glen Campbell se oprašta od svoje blještave karijere svojim posljednjim albumom Ghost On The Canvas
Pjevač Glen Campbell se oprašta od svoje blještave karijere svojim posljednjim albumom Ghost On The Canvas

Album obilježava kraj jedne karijere pune glazbenih nagrada i komercijalnih hitova, filmskih uloga i televizijskih nastupa

Kada je pjevač Glen Campbell objavio da boluje od Alzheimerove bolesti, njegovi poklonici su mislili de ce se on umiroviti. Medjutim Glen, kojem je 75 godina, nema namjeru prestati, objavio je novi album i krenuo na američku i europsku turneju.

Album Ghost On The Canvas, koji su glazbeni kritičari okarakterizirali kao glazbenu biografiju, obilježava kraj karijere pune brojnih glazbenih nagrada i komercijalnih hitova, filmskih uloga i televizijskih nastupa, gdje je Glen Campbell godinama vodio i vlastitu glazbenu emisiju.

Glen Campbell je u djetinjstvu htio biti jazz glazbenik, medjutim s vremenom je odlučio posvetiti se pop i country glazbi. Kao jedan od najtraženijih studijskih glazbenika on je snimao s Elvisom Presleyem, Frankom Sinatrom, sastavom The Beach Boys i mnogim drugim zvijezdama.

Kasnije on je i sam postao međunarodna zvijezda sa hitovima poput skladbi Gentle On My Mind i Wichita Lineman.

Nakon sto je mu dijagnosticirana Alzheimerova bolest, 2009., Glen Campbell je odlučio snimiti svoj posljednji album dok je još dobrog zdravlja.

U popratnim bilješkama na albumu Campbell je napisao da je Ghost On The Canvas posljednji album novih skladbi koju namjerava snimiti, te da je to kolekcija momenata iz njegovog života i karijere, života koji je bio veći nego sto je on ikada mogao očekivati.

Pri snimanju ovog albuma Campbellu su pomagali njegovi prijatelji, skladatelji Paul Westerberg, Jakob Dylan i Julian Raymond, te gostujući pjevač Chris Isaak i gitaristi Brian Setzer, Rick Nielsen, Dick Dale i Billy Corgan.

Na njegovoj oproštajnoj turneji s Campbellom nastupaju četiri člana njegove obitelji. Cal i Ashley su inače članovi sastava Instant People. Turneja ce ih odvesti u Englesku, Škotsku i Irsku prije nego sto se vrate u Branson u saveznoj državi Missouri drugog prosinca.

XS
SM
MD
LG