Linkovi

Somalijski pirati ubili četvero Amerikanaca na otetoj jahti


Somalijski pirati ubili četvero Amerikanaca na otetoj jahti
Somalijski pirati ubili četvero Amerikanaca na otetoj jahti

Američke snage upale su na plovilo i otkrile da su pirati ranili sve taoce - unatoč medicinskoj pomoći, Amerikanci su umrli od ranjavanja

Američka vojska je priopćila da je sve četvero Amerikanaca na jahti koju su oteli somalijski pirati ubijeno od strane svojih otmičara. Američko Središnje zapovjedništvo objavilo je danas priopćenje u kojem se kaže da su američke snage čule pucnjavu iz vatrenog oružja na jahti SV Quest dok su danas pregovarale s piratima o oslobađanju talaca. U priopćenju se kaže da su komandoske jedinice upale na plovilo i otkrile da su pirati pucali u sve četvero taoca. Unatoč trenutnoj medicinskoj pomoći, Amerikanci su umrli od zadobivenih rana.

Vojska je priopćila da su i dvojica pirata ubijena tijekom sukoba s američkim snagama koje su upale na brod, a da je 13 njih zarobljeno i pritvoreno. Dvojica drugih pirata već su otprije bili u rukama američkih snaga. Središnje zapovjedništvo je također priopćilo kako je američka ekipa pronašla na brodu posmrtne ostatke još dvojice pirata. Pirati su oteli SV Quest u petak u Indijskom oceanu. Američke snage su pratile ovo plovilo kako se približavalo obali Somalije. U medijskim izvješćima četvero Amerikanaca su identificirani kao Scott and Jean Adam iz Kalifornije, koji su i vlasnici jahte, te Phyllis Macay and Bob Riggle iz Seattlea u Washingtonu.

XS
SM
MD
LG