Linkovi

Osoba od koje je krenulo razotkrivanje medijskog skandala u Britaniji, nadjena mrtva


Posljednje izdanje zatvorenog tabloida News of the World
Posljednje izdanje zatvorenog tabloida News of the World

Sean Hoare je prvo objelodanio da su vršene nelegalne i nemoralne radnje kada je u pitanju list News of the World

Londonska policija navodi da je britanski reporter Sean Hoare, koji je prvi objelodanio skandal vezan za priskuškivanje telefona od strane reportera tabloida News of the world, pronađen mrtav. Britanska novinska agencija Press Association navodi da je policija izjavila da se njegova smrt ne smatra sumnjivom.

Američki dnevnik New York Times je naveo Hoareove riječi koji je rekao da je tadašnji urednik tabloida Andy Coulson uveliko koristio i podstico priskuškivanje telefona. U isto vrijeme je stigla vijest da će vlasnik kompanije News Corporation Rupert Murdoch i njegov sin James sutra izaći pred britanski parlament kako bi odgovarili na pitanja vezana za skandal .

Tabloid je prošle sedmice zatvoren zbog navoda da su njegovi reporteri ilegalno ušli u telefonske sekretarice mobitela koji pripadaju slavnim ličnostima, političarima, novinarima, pa čak i žrtvama ubistava. Bivša urednica Rebekah Brooks, koja je jučer uhapšena, je također pozvana da svjedoči. Istovremeno je britanski premijer David Cameron skratio svoju posjetu Africi, kako bi se vratio kući i prisustvovao sjednici Parlamenta sazvanoj zbog ovog skandala.

XS
SM
MD
LG