Linkovi

Pfizer-BioNTech doniraju vakcine za Olimpijske igre u Tokiju


Ljetne olimpijske igre u Tokiju trebali bi početi 23. jula 2021.
Ljetne olimpijske igre u Tokiju trebali bi početi 23. jula 2021.

Pfizer-BioNTech donirat će svoje vakcine protiv COVID-19 sportašima koji se pripremaju za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju, objavio je u četvrtak Međunarodni olimpijski komitet.

Očekuje se da će doze biti isporučene kasnije ovog mjeseca, što bi bilo na vrijeme da se sportisti u potpunosti vakcinišu za igre koje počinju 23. jula.

"Pozivamo sportiste i delegacije sudionice predstojećih olimpijskih i paraolimpijskih igara da daju primjer i prihvate vakcinu gdje god je to moguće", rekao je predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomas Bach u izjavi.

Prošlog mjeseca, Međunarodni olimpijski komitet je najavio sličan dogovor o distribuciji kineskih vakcina protiv koronavirusa kineskim sportistima prije ljetnih igara u Tokiju i zimskih igara u Pekingu. Većina zemalja još nije odobrila kinesku vakcinu.

Kako će se održati Igre u Tokiju i dalje je pod znakom pitanja jer Japan navodno razmišlja o produženju svog vanrednog stanja zbog koronavirusa, izvijestio je Reuters.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG