Linkovi

Petero pacijenata ranjeno u pucnjavi u bolnici u Minnesoti


Klinika gdje se dogodila pucnjava
Klinika gdje se dogodila pucnjava

Gregory Paul Ulrich iz Minnesote, star 67 godina, nezadovoljan medicinskim tretmanom otvorio je vatru na osoblje klinike Allina u Bufallu i ranio petero pacijenata. Napadač je ubrzo uhapšen.

Guverner Tim Walz rekao je da su pronađene "neke improvizovane eksplozivne naprave" koje su planirane za napad.

Motiv ove pucnjave nije poznat, ali nadležni kažu da je Ulrich ima ihstoriju konflikata sa klinikom.

"Sve što možemo da kažemo u ovom trenutku je da ta sporenja traju nekoliko godina i da je nezadovoljan njegom koju dobija", kazao je šef policike Pat Budke.

Policija vjeruje da je meta bio neko unutar klinike, ali još se ne zna da li je riječ o nekom specifičnom ljekaru. Isključena je mogućnost domaćeg terorizma.

Direktor bolnice u Bufallu Kelly Spratt rekao je da je petero pacijenata ranjeno, ali nije iznio detalje o njihovom stanju.

Urlich je od ranije poznat policiji. Javna dokumenta pokazuju da je hapšen i osuđivan zbog vožnje u pijanom stanju, posjedovanja marihuane, i težih prekršaja zbog vožnje u pijanom stanju zbog kojih je bio u zatvoru.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG